2012-07-11

Het kött och korvgryta!

Hej! Igår blev det jag som stod för maten, svärmor kom förbi och va hungrig!
Snäll som man är så ställde jag mig och fixade ihop en liten köttgryta!
Tänkt att jag skulle försöka skriva ett lite recept så att ni också kan laga denna fantastiskt goda gryta, jag följer själv inte recept till punk och pricka så ni får känna er fram, brukar bli bäst matlagning då!

Recept:

Tid: 1-1,5tim (koktid)

500g Grytbitar
1st gullök
1dl matlagningsgrädde
3msk tomatpuré
2 burkar passerade tomater
2 paprikor (gärna olika färger)
3st Chorizokorvar
Salt
Peppar
Grillkrydda
Paprika pulver
Chili pulver
Vitpeppar
Cayennepeppar

Jag börjar med att fräsa löken tills den har fått lite färg. Sedan lägger jag i köttet och bryner detta till det ser bra ut och har fått en fin färg, när ni ser att köttet börjar få färg så är det dags att krydda! Då använder jag alla kryddor som jag skrivit med i receptet och SNÅLA inte, det är meningen att det skall vara en het gryta. Ställ inte undan kryddorna dom är bra att smaka av grytan med när den nästan är klar.
Nu är det dags att hälla på dom passerade tomaterna och lägga i paprikorna, lägg även i tomatpurén och sedan är det bara att låta köttet koka tills ni känner att det börjar bli mört (ca 1,5tim). När ni tycker att köttet börjar bli så mört som ni vill ha det så är det dags att lägga ner korven, det är bara till att skiva korven i lagom bitar och låta dom koka med i grytan ett tag och ge ifrån sig sin goda smak. Nu kan ni även krydda grytan mer om det skulle behövas. Det sista ni gör är att hälla på grädden och låta den puttra med några minuter.
Sedan är det bara att servera med ris och njuta av en underbar middag





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar